OPELCONNECT - EEN NIEUWE MANIER OM VERBONDEN EN VEILIG OP DE WEG TE BLIJVEN

Opel biedt een breed scala aan Connected Services. Deze innovatieve diensten, van onder andere TomTom, zijn volledig in de auto geïntegreerd en zorgen dat jouw dagelijkse rit nog aangenamer en veiliger wordt. Je kan in de myOpel app of online Connect Store achterhalen of jouw Opel geschikt is voor Connected Services. Na het inloggen (of registreren) en het invoeren van het chassisnummer van jouw Opel, zie je welke services beschikbaar zijn. Je kunt ze hier ook direct activeren. Voor vragen of hulp bij het activeren, kan je ook contact opnemen met de Opel dealer.

Wat kan ik van Opel Connect verwachten?
LIVE NAVIGATIE*; met deze service blijf je op de hoogte van real-time verkeersupdates, weersverwachting, beschikbare parkeerplaatsen met tarieven, tankstations incl. brandstofprijzen, beschikbare laadpalen en POI’s.
VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN; deze service zorgt dat je onderweg, conform de geldende regels van het land, wordt gewaarschuwd voor radarcontroles, flitspalen en voor zones waar veel ongevallen plaatsvinden.
VOERTUIGSTATUS & INFORMATIE; met deze gratis service geeft jouw Opel automatisch aan wanneer een onderhoudsbeurt of werkzaamheden nodig zijn.
e-REMOTE CONTROL; biedt veel gemak aan eigenaren van een elektrische Opel. Met deze gratis service kan je via jouw smartphone de actieradius en laadstatus checken, op afstand het laden programmeren en het interieur van jouw auto voorverwarmen of koelen.

Hoe controleer ik welke services beschikbaar zijn voor mijn Opel? En hoe abonneer ik erop?
1. Zorg ervoor dat je jouw auto hebt toegevoegd aan jouw myOpel-account (via de website of app).
2. Selecteer een voorkeurs dealer - degene die moet worden geïnformeerd over eventuele veiligheidsproblemen in jouw auto (voor Voertuigstatus & Informatie).
3. Navigeer naar de OpelConnect-store (connect.opel.nl) en activeer de beschikbare Services voor jouw auto (het kan enkele dagen duren voordat de services worden geactiveerd).
4. Deactiveer in de auto de privacymodus om de verzending van diagnose-, onderhouds- en geolocatiegegevens toe te staan. Dit is noodzakelijk om de functionaliteit van de Connected Services mogelijk te maken. Activeer indien nodig de services in het infotainmentsysteem van de auto.

* deze service is voor de duur van 3 jaar ingrepen bij aanschaf van een nieuwe Opel. Ook beschikbaar als LIVE NAVIGATIE PLUS-pakket** waarmee de services LIVE NAVIGATIE en VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN al zijn gecombineerd.
** afhankelijk van de auto