OpelConnect
Je vindt de meest gestelde vragen over OpelConnect onder de link.

Wat is myOpel?
myOpel zorgt voor een extra dimensie wanneer je een Opel rijdt. Zo kun je in myOpel de onderhoudshistorie van jouw Opel bijhouden en raadplegen, krijg je via myOpel gepersonaliseerde aanbiedingen voor jou en jouw Opel, kun je gebruik maken van de functionaliteiten van OpelConnect, en nog veel meer.

Voor wie is myOpel?
De op maat gemaakte service voor myOpel leden is perfect voor iedereen die een Opel rijdt.

Is myOpel gratis?
Ja, myOpel is gratis voor alle Opelrijders.

Hoe haal ik het meeste uit myOpel?
Hoe beter we je en jouw Opel kennen, hoe beter we onze communicatie en aanbiedingen voor je kunnen afstemmen. Voeg gewoon jouw auto toe aan jouw myOpel-account en vul jouw informatie in in jouw profiel. Selecteer jouw voorkeursdealer met onze dealerlocator en laat ons weten hoe we contact met je kunnen opnemen.

Waar vind ik de Opel aanbiedingen?
Je vindt onze aanbiedingen direct na het inloggen op de pagina 'Overzicht'. En als je ons wat informatie over jouw auto en jouw favoriete dealer hebt gegeven, zijn de aanbiedingen die je ziet exclusief voor jou en jouw Opel. Je kunt onze aanbiedingen kopen bij elke deelnemende Opel dealer. In onze dealerlocator kun je de Opel dealer vinden die het dichtst bij jou in de buurt is en deze opslaan in jouw profiel als jouw voorkeursdealer.

Waarom is er een onderhoudsherinnering?
De onderhoudsherinnering is een hulpmiddel om je te informeren als er inspecties voor jouw auto moeten worden uitgevoerd. Wanneer je jouw Opel hebt toegevoegd aan jouw myOpel account krijg je, wanneer ingelogd, een voorspelling van wanneer de volgende onderhoudsbeurt, APK, etc. moet worden uitgevoerd.

Hoe werkt de onderhoudsherinnering?
Het enige dat we nodig hebben, is het VIN (voertuigidentificatienummer) van jouw Opel. Dan kunnen we uitzoeken wanneer jouw Opel onderhoud nodig heeft, op basis van de datum waarop deze werd geregistreerd. Als je deze dienst wilt activeren, voer dan het VIN van jouw Opel in wanneer je deze toevoegt aan jouw myOpel-account. Zorg ervoor dat je ons toestaat contact met je op te nemen door de contactvoorkeuren in te stellen in de sectie Profiel.

Hoe vaak moet ik op onderhoud met mijn Opel?
Onderhoudsintervallen verschillen per model, maar onze aanbevelingen voor jouw Opel vindt je in de gebruikershandleiding. Als je nog steeds niet zeker bent, neem dan contact op met een Opel dealer en zij helpen je graag verder.

Waarvoor kan ik de online service afspraak gebruiken?
Je kunt deze online tool gebruiken om jouw service te boeken bij een Opel dealer. Je kunt ze ook van tevoren laten weten wat jouw Opel nodig heeft, zodat ze altijd klaar zijn voor jouw volgende bezoek. De Opel dealer neemt contact met je op zodra hij jouw boekingsverzoek heeft ontvangen.

Hoe kan ik een vervangende gebruikshandleiding voor mijn Opel krijgen?
Bel een Opel dealer en vraag naar de afdeling Onderdelen. Zij zullen een vervanging voor jou bestellen. Als alternatief hebben we een selectie van gebruikershandleidingen in jouw myOpel-account geplaatst in het gedeelte 'Handleiding'.

Waar kan ik onderdelen of accessoires kopen en wat kosten ze?
Neem contact op met de afdeling Onderdelen van jouw Opel dealer en zij zullen je helpen. Voor accessoires kun je ook onze accessoirescatalogus bekijken. Een link naar de catalogus vindt je op de overzichtspagina direct onder jouw Opel-aanbiedingen.

Hoe weet ik of ik navigatiekaarten of software van mijn auto kan updaten?
Log in op jouw myOpel-account om te controleren op de nieuwste kaart- en software-updates. Elke kaartupdate bevat nieuwe en gewijzigde wegen, POI’s en adressen. Deze gegevens verbeteren de berekening van routes en de algemene functionaliteit van het navigatiesysteem.

Waar vind ik de update-instructies?
Log in op jouw myOpel-account om te controleren op de nieuwste kaart- en software-updates. Als er nog geen auto in jouw myOpel-garage staat, voeg je deze toe door het VIN (voertuigidentificatienummer) in te voeren in de sectie “Auto toevoegen”. Je vindt het VIN in de eigendomspapieren, op het dashboard van de auto (zichtbaar vanaf de buitenzijde) of op de deurpost. Afhankelijk van jouw Opel-model zal myOpel je naar de juiste bron voor de beschikbare updates navigeren. Daar vindt je de instructies voor de kaart en/of software-updates.

Als je geen myOpel-account hebt, ga dan naar my.opel.nl of download de myOpel-app en registreer een nieuw account. Nadat je je hebt aangemeld bij jouw nieuwe myOpel-account, voeg je jouw Opel toe aan jouw virtuele garage door het VIN van de auto in te voeren in het onderdeel “Auto toevoegen”. Navigeer naar het gedeelte “Details van uw Opel” voor meer informatie over beschikbare kaart- en software-updates.

LET OP: het downloaden van de software op je computer en het vervolgens installeren van de software in de auto neemt best veel tijd in beslag; totaal minimaal 1 uur en soms wel tot 2 uur. Houd er ook rekening mee dat het installeren in de auto dient te gebeuren met een draaiende motor en je kunt de auto dus niet “achterlaten” tijdens de update. Het updaten van software in de auto is op eigen risico en kan kosten met zich meebrengen als het systeem vastloopt, maar jouw Opel dealer kan je dit proces natuurlijk uit handen nemen door het bijvoorbeeld uit te voeren tijdens een onderhoudsbeurt.

Kan ik de kaartupdate zelf installeren?
In de meeste gevallen kunnen kaartupdates worden geïnstalleerd door de eigenaar van de auto. Voor meer informatie over de beschikbare updates voor jouw Opel navigeer je naar de sectie “Details van uw Opel” in je myOpel-account.

LET OP: het downloaden van de software op je computer en het vervolgens installeren van de software in de auto neemt best veel tijd in beslag; totaal minimaal 1 uur en soms wel tot 2 uur. Houd er ook rekening mee dat het installeren in de auto dient te gebeuren met een draaiende motor en je kunt de auto dus niet “achterlaten” tijdens de update. Het updaten van software in de auto is op eigen risico en kan kosten met zich meebrengen als het systeem vastloopt, maar jouw Opel dealer kan je dit proces natuurlijk uit handen nemen door het bijvoorbeeld uit te voeren tijdens een onderhoudsbeurt.

Zal een kaartupdate nieuwe functies toevoegen aan mijn navigatiesysteem?
In sommige kaartupdates zijn nieuwe functies opgenomen. Specifieke kenmerken en gegevens verschillen echter per navigatiesysteem.

Zal de kaartupdate voor mijn auto ook werken in andere auto's?
Nee! Kaartupdates zijn uniek voor het navigatiesysteem van een specifiek voertuig. De navigatiesystemen variëren van model tot model en in sommige gevallen zelfs van jaar tot jaar.

De installatie van mijn update is mislukt. Wat moet ik doen?
Ga naar de Contactpagina om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon. De klantenservicemedewerkers kunnen controleren of je de juiste kaartupdate hebt en of je het juiste installatieproces volgt.

Hoe reset ik mijn navigatiesysteem?
Ga voor assistentie langs bij jouw Opel dealer.

Ik heb een technisch probleem met mijn navigatiesysteem. Waar kan ik het laten controleren of repareren?
Alle reparaties moeten worden uitgevoerd door een Opel Erkend Reparateur.

Moet ik alle informatie in mijn profiel invoeren?
Vul alsjeblieft alle informatie in jouw profiel in. Hoe beter we jou en jouw Opel kennen, hoe beter we onze communicatie en aanbiedingen voor jou kunnen afstemmen.

Kan ik meer dan één Opel registreren in mijn myOpel account?
Ja, er kunnen maximaal vier auto's in één account worden geregistreerd. Om alle functies te ontgrendelen die myOpel te bieden heeft, moet je de volgende keer dat je jouw dealer bezoekt het eigendom van jouw auto('s) laten verifiëren.


Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?
Het aanpassen van jouw gegevens kan worden gedaan in de sectie Profiel, direct in het vervolgkeuzemenu onder jouw gebruikersnaam.

Waarom moet ik mijn VIN (chassisnummer) ingeven?
Als we het VIN (chassisnummer) kennen, kunnen we onze communicatie en aanbiedingen voor jou aanpassen, omdat het ons precieze informatie over jouw Opel biedt. Je vindt het VIN in de eigendomsdocumenten. Het VIN is ook te vinden op jouw auto door het dashboard te controleren op de plaats waar het de voorruit aan de bestuurderszijde raakt of door de deurpost aan de bestuurderszijde te controleren, precies waar de deur vergrendelt wanneer deze is gesloten.


Hoe kan ik de gegevens van mijn Opel wijzigen?
Een groot deel van de gegevens kan worden opgehaald vanuit onze database zodra je het VIN (chassisnummer) hebt ingevoerd. Je hoeft geen tijd te besteden aan het controleren van jouw documenten en het invoeren van de informatie. Nadat je het VIN hebt ingevoerd, ga je naar ‘Voertuiggegevens’ waar je alle details over jouw geselecteerde voertuig vindt.

Ik heb geen activatiemail ontvangen. Hoe kan ik inloggen?
Controleer de map 'Ongewenste e-mail' voor een mail m.b.t. de accountactivering. Als deze er niet is, probeer dan in te loggen en een aantal opties worden weergegeven onder de inlogvakken die je kunt selecteren om de activerings-e-mail opnieuw te verzenden.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt/vergeten, hoe kan ik dit resetten?
Als je jouw wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord maken door op de knop 'Aanmelden' op de startpagina te klikken en vervolgens de link "Wachtwoord vergeten" te kiezen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Je kunt jouw account op elk moment verwijderen, al hopen we dat dit niet nodig is. Je kunt specifieke informatie verwijderen uit jouw profiel of je kunt jouw myOpel WEB-account volledig deactiveren. Klik hiervoor op de knop "Uitschrijven van myOpel Web" in de sectie Profiel en bevestig deze actie.
Het deactiveren van jouw account verandert niets aan jouw voorkeursinstellingen om gecontacteerd te worden. Om niet meer gecontacteerd te worden, kun je de voorkeursinstellingen om gecontacteerd te worden aanpassen voordat je je uitschrijft uit de myOpel Web applicatie.
Door jouw myOpel Web inschrijving te verwijderen zal jouw myOpel app en -indien van toepassing- jouw OpelConnect account niet worden verwijderd. Om jouw myOpel app en/of jouw OpelConnect account te verwijderen, log in en volg de instructies van het respectievelijke platform.
Indien je de bovengenoemde rechten wilt uitoefenen of jouw account volledig wenst te verwijderen, stuur dan een e-mail naar privacyrights-opel@mpsa.com.

Ik was lid van de vorige myOpel-site. Werken mijn oude inloggegevens nog?
Ja. We hebben jouw account- en inloggegevens overgedragen naar de nieuwe myOpel-site, zodat je nog steeds kunt inloggen zoals je normaal zou doen. Mogelijk wordt je gevraagd om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken, omdat we onze beveiligingsregels hebben bijgewerkt.

Wat gebeurt er als ik een nieuw e-mailadres heb of als ik geen toegang meer heb tot het e-mailaccount waarmee ik me eerder heb geregistreerd?
Als je een nieuw e-mailadres hebt of geen toegang hebt tot jouw vorige e-mailadres, maar je het wachtwoord wel onthouden hebt, ga je naar de sectie Profiel in het vervolgkeuzemenu direct onder jouw gebruikersnaam en wijzig je het e-mailadres. Als je jouw wachtwoord niet meer weet en geen toegang hebt tot jouw oude e-mailadres, moet je je opnieuw registreren als lid van myOpel.

Zijn mijn (persoons)gegevens veilig?
Ja, we nemen gegevensbescherming zeer serieus. Raadpleeg onze Privacyverklaring voor gedetailleerde informatie over de verwerking van jouw gegevens.

Waar gaan mijn gegevens naartoe en waar worden deze opgeslagen?
Jouw gegevens worden veilig en vertrouwelijk bewaard. Raadpleeg onze Privacyverklaring voor gedetailleerde informatie over de verwerking van jouw gegevens.

Wat is een opt-in?
Een opt-in is de toestemming aan Opel om met jou te mogen communiceren. Een opt-in zorgt voor betere communicatie en aanbiedingen van ons, voor jou en jouw Opel. Hoe meer we over je weten, hoe beter we voor jouw auto kunnen zorgen.

Hoe kan ik me afmelden voor communicatie?
Je kunt je te allen tijde afmelden voor marketingcommunicatie door de sectie 'Contactvoorkeuren' in jouw Profiel te bewerken. Deze kun je vinden in het vervolgkeuzemenu direct onder jouw gebruikersnaam.

Hoe kan ik mijn profielgegevens wijzigen?
Ga naar de sectie Profiel, die je in het vervolgkeuzemenu direct onder jouw gebruikersnaam kunt vinden. Jouw huidige gegevens worden weergegeven. Werk jouw gegevens bij en selecteer vervolgens 'Opslaan' om ze in jouw profiel te bewaren.

Hoe kan ik Opel contacteren?

Adres:
Opel Nederland B.V.
Lemelerbergweg 12
1101 AJ Amsterdam
Postbus 12420, 1100 AK Amsterdam

Telefoonnummer: 020-6545751

Je kunt jouw vraag ook hier aan Opel stellen.

Waar kan ik mijn dichtstbijzijnde Opel-dealer vinden?
Als je nog geen voorkeursdealer hebt gekozen, doe je dit door de herinnering op de overzichtspagina te volgen of door te klikken op het gedeelte myDealer in de menunavigatie bovenaan in het myOpel-account. Daar heb je de mogelijkheid om een ​​dealer te zoeken op naam, stad of locatie.